Можливо, ви намагаєтесь звернутися до цього сайту із захищеного браузера на сервері. Увімкніть сценарії та перезавантажте сторінку.
Увімкнення більш доступного режиму
Вимкнення більш доступного режиму
Пропустити команди стрічки
Перейти до основного вмісту
Вимкнути анімацію
Увімкнути анімацію
Увійти
Національна академія наук України
Система наукових та науково-прикладних розробок НАН України
Прес-служба НАН України
"Перспективні науково-технічні розробки"
Каталог наукових розробок
Наукові та науково-прикладні розробки НАН України
Так
Так
50%,50%
Дії
Щоб відкрити меню (нове вікно), натисніть сполучення клавіш SHIFT+ENTER.
1 - 10
17.04.2024
Інтерв’ю з завідувачкою відділу політичних інститутів та процесів Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України членом-кореспондентом НАН України Галиною Зеленько
Спеціально для YouTube-каналу Національної академії наук України
16.04.2024
Звіт про діяльність Національної академії наук України у 2023 році
16.04.2024
Інформаційне видання «Національна академія наук України у 2023 році»
Повна електронна версія
16.04.2024
Науковці Академії – про торговельну політику України в умовах розвитку багатополярної глобалізації та про проблеми української зовнішньої торгівлі під час війни
Учені-економісти видали нову наукову монографію «Вплив багатополярної глобалізації на зовнішню торгівлю України»
16.04.2024
Науковці Академії долучилися до обговорення проблем дослідження української сім’ї
Захід відбувся 10-11 квітня 2024 року. Співорганізатор – Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України
15.04.2024
Науковці-соціогуманітарії Академії підготували Національну доповідь «Збереження і розвиток України в умовах війни та миру»
Працю опублікував Видавничий дім «Академперіодика» НАН України
15.04.2024
Інтерв’ю з вченим секретарем Інституту геологічних наук НАН України кандидатом геологічних наук Русланом Гаврилюком
Спеціально для YouTube-каналу Національної академії наук України
15.04.2024
Оприлюднено історичний науковий нарис ««Війни ідентичностей»: українсько-російське цивілізаційне протистояння у когнітивно-дискурсивному вимірі»
Автор праці – член-кореспондент НАН України Ярослава Верменич (Інститут історії України НАН України)
12.04.2024
Вийшла друком колективна наукова монографія «Атрибуція й експертиза книжкових пам’яток: з досвіду Інституту книгознавства Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського»
Книгу опублікував Видавничий дім «Академперіодика» НАН України
11.04.2024
Фахівці Академії створили відкриту вебплатформу Land&Water, яка демонструє водний цикл басейнів України
Проєкт реалізовано командою науковців та ІТ-фахівців Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України
Останні додані розробки
Корпоративна поштова система НАН України
Прозора кераміка структури YAG : RE як активне середовище для твердотільних лазерів ближнього ІЧ-діапазону
Керамічні матеріали на основі YAG, доповані або содоповані іонами Nd
3+
, Yb
3+
, Er
3+
, є активними середовищами для нових типів компактних твердотільних лазерів із лазерним діодним накачуванням. Мікрочіпові лазери на основі цієї кераміки придатні для приладів високоточного вимірювання, лазерної локації та навігації, систем комунікації та запису інформації тощо
Технологія пікохвильової пастеризації харчових продуктів
Призначена для пастеризації та консервації продуктів харчування радіаційними пікохвильовими технологіями без будь-яких хімічних речовин з метою запобігання втратам продуктів під час зберігання та для захисту споживачів від інфекційних захворювань
Композиція трав’яного чаю релаксаційної дії
Для харчової галузі. Виявляє м’який заспокійливий ефект, загальнозміцнювальну та антиоксидантну дію. Рекомендовано для щоденного використання як лікувально-профілактичний засіб
Композиція трав’яного чаю для поліпшення роботи травної системи
Для харчової галузі. Сприяє підвищенню захисних сил організму людини завдяки антиоксидантній дії, м’яко стимулює роботу травної системи. Рекомендовано для щоденного використання як лікувально-профілактичний засіб
Біотехнологічна продукція вітаміну В2 (рибофлавіну) на основі дріжджів
Препарати вітаміну B2, отримані за допомогою мікробної ферментації, можуть бути використані для збагачення раціону людей і тварин, як харчовий барвник, а також як лікарський засіб
Біосенсорні системи для визначення фенолу та афлатоксину В1 на основі молекулярно-імпринтованих афінних мембран
Для використання у спеціалізованих лабораторіях, які займаються моніторингом довкілля, харчових продуктів та питної води
Біосенсорна система для контролю якості вина та виноматеріалів
Система призначена для визначення глюкози, лактату, етанолу та гліцеролу під час контролю промислово-технологічних процесів виробництва вина
Аналізатор соматичних клітин "АМВ-3"
Контроль якості незбираного молока за допомогою визначення кількості соматичних клітин на підприємствах із виробництва та переробки молока
Аероіонна технологія виробництва харчових продуктів
Для енергоефективного виробництва харчових продуктів, стійких до зберігання за додатніх температур без будь-яких хімічних консервантів чи стабілізаторів
©
Інститут програмних систем НАН України
, 2023